I dag var det ynskje om fisk til middag. Eg stilte meg i kø i fiskedisken og bad om litt røykt torsk. Det er slett ingen dum råvare. Lag ein kvit saus og ha i kokt gulrot, kålrot og fennikel. Trekk fisken i lettsalta vatn. Server med kokte poteter til. Ein god kvardagsrett. Dersom du er avyg dei som tykkjer kvar dag er ein fest så kan det kanskje passe med ein lett røykprega Pouilly Fumé til. Produsenten Cailbourdin er no representert i Noreg og i den blå lista finnst Les Cris 2004 til 175 kroner. Dersom du ringer til Chris eller Jens hjå Moestue så kan du også få tak i Cuvée Triptyque 2002 som kjem frå druer dyrka på Silex-jord.
Middagstips
november 23, 2005 av Håvard Flatland
Posta under Gastronomi, In vino veritas, Tant og fjas | 2 kommentarar
2 kommentarar
Legg att eit svar Avbryt svar
-
Arkiv
- januar 2012 (4)
- desember 2011 (2)
- november 2011 (2)
- oktober 2011 (1)
- september 2011 (6)
- august 2011 (4)
- juli 2011 (1)
- juni 2011 (3)
- mai 2011 (4)
- april 2011 (2)
- mars 2011 (1)
- februar 2011 (1)
- januar 2011 (3)
- desember 2010 (1)
- november 2010 (1)
- oktober 2010 (5)
- september 2010 (5)
- august 2010 (2)
- juli 2010 (2)
- juni 2010 (1)
- mai 2010 (3)
- april 2010 (1)
- mars 2010 (2)
- februar 2010 (2)
- januar 2010 (3)
- desember 2009 (4)
- november 2009 (4)
- oktober 2009 (3)
- september 2009 (2)
- august 2009 (2)
- juli 2009 (2)
- juni 2009 (2)
- mai 2009 (1)
- april 2009 (4)
- mars 2009 (1)
- februar 2009 (3)
- januar 2009 (5)
- desember 2008 (2)
- november 2008 (2)
- oktober 2008 (2)
- september 2008 (3)
- august 2008 (1)
- juli 2008 (7)
- juni 2008 (3)
- mai 2008 (5)
- april 2008 (2)
- mars 2008 (3)
- februar 2008 (7)
- januar 2008 (6)
- desember 2007 (5)
- november 2007 (8)
- oktober 2007 (1)
- september 2007 (2)
- august 2007 (3)
- juli 2007 (3)
- juni 2007 (5)
- mai 2007 (3)
- april 2007 (7)
- mars 2007 (4)
- februar 2007 (4)
- januar 2007 (11)
- desember 2006 (13)
- november 2006 (7)
- oktober 2006 (7)
- september 2006 (6)
- august 2006 (6)
- juli 2006 (9)
- juni 2006 (5)
- mai 2006 (7)
- april 2006 (10)
- mars 2006 (12)
- februar 2006 (9)
- januar 2006 (10)
- desember 2005 (13)
- november 2005 (11)
- oktober 2005 (8)
- september 2005 (8)
- august 2005 (8)
- juli 2005 (4)
- juni 2005 (2)
- mai 2005 (7)
- april 2005 (7)
- mars 2005 (6)
- februar 2005 (3)
- januar 2005 (9)
- desember 2004 (8)
- november 2004 (15)
- oktober 2004 (20)
-
kategoriar
- Bøker (33)
- Bli steinrik i ein fei!! (23)
- EDB Solutions (19)
- Film (13)
- Fotball og bilkøyring (9)
- Fotografert (111)
- Gastronomi (82)
- In vino veritas (58)
- Lettbeint tylen og i høg fart nedover (7)
- Musikk (24)
- Observert og klypt (7)
- Observert og klypt (43)
- Samfunn (135)
- Tant og fjas (279)
- Uncategorized (9)
-
Sider
Må berre fortelje at Colonialen fetevare her i Bergen har teke til å selje sjokolade frå Domori. Dei har og steika mykje anna godt og( særleg pølser, skinker og ostar), men det kostar….
Ja ostar kostar! Og sjokolade òg. Kanskje vert det ein ørliten Bergenstur i romjula, så då får eg vel leggje inn eit besøk hjå colonialen.